"If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: Infinite." William Blake

Friss topikok

  • Xenosz: Örülök, sőt imádlak az itt leírtakért! Mi is szeretünk! Nagyon! (2010.11.25. 12:37) Pasikról
  • agamost: Ez a történetet én is szeretem és pont a napokban meséltem a gyerekeimnek. (2010.10.15. 08:43) A kedvenc játékom :)
  • darvicor: Nagyon sok sikert a kereséshez! Kívánom, hogy mielöbb megtaláld! (2010.07.02. 10:25) Mit szeretnék az életben?

Linkblog

HTML

Történelem

2011.01.09. 16:58 | manderley | Szólj hozzá!

A gyerekkor nem az idő függvénye. Az idő önmagában nem elég a fejlődéshez. Felnőtt attól lesz valaki, hogy tudja: az egyetlen, amit tehetünk, hogy a lehető legjobb tudomásunk szerint cselekszünk, szándékosan senkinek sem ártva, sohasem teljeskörű információk alapján döntünk, tudomásul vesszük, hogy a tervezett eredményeket senki és semmi nem garantálhatja, és vállaljuk a tetteink következményeit. Bármikor bárminket elveszíthetjük, beleértve az életünket is.

A gyerekek kétfélék: vannak, akik azt gondolják, eldönthetik mások helyett is, hogy mit kell tenni, mert biztosnak hiszik az általuk vélt eredményt, és akik azt gondolják, ha mások döntenek helyettük, akkor elvárhatják a megígért eredményt.

Réges-régóta játszanak a gyerekek a világgal, minden korban a fenti gyerekek abban jeleskedtek, amit a lentiek a legjobban tiszteltek, mert nem értették: most éppen a tudomány vallása van soron. Amikor a lenti gyerekek csalódnak, mert nem azt kapják, amit vártak, törnek-zúznak és keresnek másik fenti gyereket, aki elhiszi magáról és ezért ők is róla, hogy ígérhet biztosat.

A tudás jó dolog, csak kevés. Túlságosan sokra értékelni az intelligenciát, érzelmileg fejletlen gyerekekre bízni a világot, nem jó dolog.

Mindenki felnőhet, ha segítünk benne a másiknak: aki felnőtt annak ez a legfontosabb dolga.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manderley.blog.hu/api/trackback/id/tr962572022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása